Heldendom

Heldendom

Hier kan veel over gezegd worden, maar ik ga ervoor kiezen om heel wat onuitgesproken te laten. Er valt namelijk genoeg tussen de regels te lezen en deze post is na deze paragraaf misschien al lang genoeg.

Quote van veelzijdige (om maar enkele labels te benoemen) zangeres en muzikante Geike Arnaert:

Mensen die zeggen dat ze nergens spijt van hebben, geloof ik niet

Laatst dacht ik er zelf nog over. Mijn besluit was dat spijt toegelaten is, zolang dit na verloop van tijd losgelaten kan worden. De duurtijd van dat verloop kan echter beduidend verschillen tussen meerdere meningen. En als er meerdere partijen in het spel zijn, dan is het ook mogelijk dat de spijtontvangers het huurcontract van de spijt van de spijtoptanten opzeggen wanneer die eersten menen dat de huurtijd overschreden is. Er zijn geen regels gebeiteld in steen, en als die er al zouden zijn, dan zorgt de tijd ervoor dat die na verjaren vanzelf vervagen.

Niet iedereen wenst als held benoemd te worden, net zoals er velen dat wel wensen. Zoals gewoonlijk is er een soms minder betreden pad der gulden middelmatigheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *