Gezocht: intelligente m/v/x’s die zich dom voelen

Gezocht: intelligente m/v/x’s die zich dom voelen

Haha, ik had al verwacht dat hier veel reactie op ging komen :-P.
Zelf geluk gehad om wiskunde ontdekt te hebben en de schooltijd plichtsbewust en in hoger onderwijs zeer geïnteresseerd door te komen.
Ken echter hoogbegaafde vriend waarop dit plaatje past.
Andere – door mij “gediagnosticeerd” als hoogbegaafd – vriend die helaas tot nu toe in jeugdtrauma is blijven hangen, maar er eindelijk stilaan uit aan het geraken is.

Gezien hoogbegaafdheid – wat mij betreft – duidelijk een versterkende factor is in aanleg voor burnout (perfectionisme als gevolg van trauma is natuurlijk de turbo stand), is het mij, na ook de juiste boeken en info gelezen te hebben, helder als een klontje dat onze maatschappij systematisch de meest waardevolle bijdragers (hb’s) opbrandt, terwijl de sociaal intelligente groep die emotionele intelligentie mist – psychopaten, narcisten en lagere gradaties daarvan – de politiek en bedrijfstop (en nog wat religieinstituties ook); kortom de macht en de markt in handen heeft.
Niet bepaald de leiding die we wensen. Tenminste wij hb’s niet; de minder fortuinlijke normaal en lagerbegaafden die als wegwerpproduct in de “wereldmarkt” worden “geconsumeerd” niet en tot slot de machthebbers uiteindelijk ook zelf niet, want die hebben emotioneel tekort en proberen dat te compenseren met status, macht, geld; gedreven door het ego dat de bodemloze put van emotioneel gemis probeert te vullen. Alleen zien ze dat zelf niet.
Daarom, dringend en uitdrukkelijker onderricht in emotionele intelligentie opnemen in het onderwijs graag!

Merci Adrienne en team; keep up the good stuff ;-).
Koenraad

P.S.: Paar taalfoutjes verbeterdtdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *